EF

EF - Mjuk, Känslofullt och Ljuvligt
EF blev tidigt ett av mina favoritband. Det var nog ett av göteborgsbandets låtar som var den första post rocken jag lyssnade på. EF blev inga favoriter, men deras musik går alltid att lyssna på. En månad efter att jag upptäckt Post Rocken kom två album hem till mig; EF's - I Am Responsible och deras "grannband" Immanu El som också är ett post rock band. I Am Responsible var riktigt bra, även om man märkte att det inte var ett fullt utvecklat band som spelade. Men EF inspirerade mycket och hade en del i att jag blivit så förälskad i denna musik genre!
EF - I Am Responsible
Nu har bandet utvecklats och fått bra respons, Europa Turnéerna ligger på rad och det måste verkligen gå bra för bandet. Det känns extremt kul!
EF lirar en mjukare och finare slags post rock, en mer europeisk kan man säga. Stråkar förekommer ofta och partier med tomhet finns i många låtar. Ställen i låtarna där man får chansen att tänka och drömma lite. Dessa partier är bara bra tycker jag. Men oftast blir det fylligt och ordet ljuvligt skulle ofta passa in på hur deras musik låter. EF har inte mycket sång i sina låtar vilket faktiskt passar att de inte har. Musiken är så fyllig som den är.
Nu har jag precis lyssnat på några av deras nya låtar igen och jag ska strax gå in och beställa det! Jag samlar som bara den på postskivor nu!
Det nya albumet är mer moget och det jag hört låter riktigt bra! "Mourning Golden Mourning" heter det!
Jag skulle gissa på att det kommer få 3,5-4 /5 i betyg sen.
Men som sagt, EF har gjort mycket för mig och ska naturligtvis nämnas i post rockens historiebok



RSS 2.0